Επηρεάζει η διατροφή το γάλα της θηλάζουσας μητέρας;

Η σύντομη απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ΟΧΙ, δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε μία αυστηρή διατροφή με σκοπό να έχετε καλύτερη ποιότητα μητρικού γάλατος για το μωρό σας.

Στην πραγματικότητα, μία έρευνα αναφέρει ότι η ποιότητα της διατροφής της μητέρας έχει μικρή επίδραση στο γάλα της.

Η φύση έχει προβλέψει, το μητρικό γάλα έχει σχεδιαστεί για να θρέφει και να προστατεύει το μωρό ακόμα και σε δύσκολους καιρούς… μεγάλης φτώχιας.

Μια κακή διατροφή είναι πιο πιθανό να βλάψει τη μητέρα παρά το μωρό της που θηλάζει.

Ωστόσο, υπάρχουν γυναίκες που λένε ότι θέλουν να θηλάσουν καθόλου γιατί δεν μπορούν να κόψουν τον καφέ, ή θέλουν αραιά και που να πίνουν ένα ποτήρι κρασί, ή απλά δεν τους αρέσει να ανησυχούν συνεχώς για το τι τρώνε.

Μάντεψε!

Μπορείτε να πίνετε ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη (με μέτρο), να έχετε ένα ποτήρι κρασί μια φορά την εβδομάδα και να τρώνε ό, τι θέλετε, παρέχοντας στο μωρό σας την καλύτερη διατροφή και την ανοσολογική προστασία μέσω του μητρικού γάλακτος.

Ωστόσο, δεν συνιστάται μια θηλάζουσα μητέρα να τρέφεται με πρόχειρο φαγητό, θα πρέπει να τρέφεται καλά και τρώει υγιεινά για την δική της υγεία.

Πώς διατηρείτε το μητρικό γάλα σε αφθονία

Θερμίδες:

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει απλά να ακούσετε το σώμα σας και να τρώτε με όρεξη, αυτό είναι συνήθως το μόνο που χρειάζεται για να λαμβάνετε τις θερμίδες που χρειάζεστε. Δεν χρειάζεται να μετράτε θερμίδες εκτός εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα διατήρησης υγιούς βάρους. Μια εξαντλητική δίαιτα μπορεί να μειώσει την προσφορά γάλακτος, αλλά μια ισορροπημένη διατροφή/ δίαιτα δεν είναι γενικά πρόβλημα.

Υγρά:

Δεν είναι απαραίτητο να πίνετε με το ζόρι υγρά. Πίνετε νερό τόσο ώστε να ικανοποιήσετε τη δίψα σας, άλλωστε αυτό είναι επαρκές για τις περισσότερες μητέρες.

Το κύριο μήνυμα για τις θερμίδες και τα υγρά: Τρώτε όταν πεινάτε και πίνετε όταν διψάτε.

Exit mobile version