bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα μήλο

Αλήθεια, ποια μαμά δεν θέλει να έχει στο σπίτι της σπιτική μαρμελάδα, νόστιμη και φρέσκια; Άλλωστε, μια φέτα (και δύο ακόμη) ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα είναι από τα αγαπημένα των παιδιών και η ιδανική λύση για ένα απογευματινό σνακ ή για το πρωινό.

Βρήκαμε, λοιπόν, για εσάς μία έυκολη συνταγή για σπιτική μαρμελάδα μήλο.

Τι χρειάζεστε:

  • 1 κιλό μήλα
  • 800 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κούπες (500 ml) νερό
  • 1 μεγάλο ή 2 μικρότερα ξύλα κανέλα
  • 10 ξυλάκια γαρύφαλλο δεμένα σε γάζα
  • χυμό ενός λεμονιού

Για την προετοιμασία

  • χυμό μισού λεμονιού
  • ½ κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

  • Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα.
  • Τα κόβετε σε τέταρτα ή σε όγδοα ανάλογα με το μέγεθός τους και βάζετε τα κομμάτια σε λεκάνη με νερό μέσα στο οποίο έχετε στύψει μισό λεμόνι και έχετε διαλύσει το αλάτι.
  • Στη συνέχεια, στραγγίζετε τα μήλα και τα βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και το νερό.
  • Βράζετε σε δυνατή θερμοκρασία για 10 λεπτά. Μετά χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν τα μήλα.
  • Αποσύρετε από το μάτι, αφαιρείτε την κανέλα και τα γαρύφαλλα και πολτοποιείτε τα μήλα με το σιρόπι με ραβδομπλέντερ.
  • Ξαναβράζετε τη μαρμελάδα αφού ξαναβάλετε στην κατσαρόλα την κανέλα και τα γαρύφαλλα και προσθέσετε το χυμό λεμονιού.
  • Βράζετε μέχρι να δέσει ενώ ανακατεύετε συνεχώς, καθώς σε αυτή τη φάση πιάνει εύκολα.
  • Δοκιμάζετε το δέσιμο. Αφήνετε να ηρεμήσει από το βρασμό και την σερβίρετε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.
Facebook Share  X Share  Στείλε με email  Print