4 σούπερ ασκήσεις για …ανόρθωση στήθους!

Εκτός από προσθετική στήθους ή απόκτηση σωματικού βάρους, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μεγαλώσει το στήθος.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως είναι λίγη άσκηση για… να στέκεται πάντα στο ύψος του. “Η ανάπτυξη των μυών κάτω από τα στήθη σας θα ενισχύσουν την εμφάνιση τους και θα τα κάνει να φαίνονται μεγαλύτερα,” λέει ο Jen Comas Keck, πιστοποιημένος personal trainer. Βέβαια ας είμαστε ρεαλίστριες, αυτές οι ασκήσεις δεν θα σας κάνουν να αλλάξετε κατευθείαν νούμερο σουτιέν και από την cup Α να περάσετε στη B, αλλά θα καταφέρετε φυσικά να το ανορθώσετε και να γεμίσετε με αυτοπεποίθηση!

Το κλειδί για να λειτουργήσει το σχέδιο αποτελεσματικά είναι να έχετε επιλέξει τα σωστά βάρη και να αισθάνεστε ότι μπορείτε να κάνετε στο τέλος της άσκησης ακόμα δύο ή και περισσότερες επαναλήψεις «Το μυστικό είναι να κάνετε ασκήσεις με βάρη για την ανάπτυξη των μυών της περιοχής» λέει ο Comas Keck. Εκτελέστε τις ακόλουθες ασκήσεις τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Πιέσεις στήθους με αλτήρες

Ξαπλώστε ανάσκελα σε έναν πάγκο με τα χέρια ίσια και πάρτε από ένα βαράκι σε κάθε χέρι (A). Χαμηλώστε τους αλτήρες μέχρι τα πλευρά του στήθους σας (B), στη συνέχεια πιέστε πίσω στην αρχική θέση. Κάντε 10 επαναλήψεις χωρίς διάλειμμα.

Push –ups

Ξαπλώστε στα τέσσερα, με τις παλάμες σας ελαφρώς πιο πάνω από τους ώμους και τα πόδια κοντά μεταξύ τους. Το σώμα σας θα πρέπει να σχηματίζει μια ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα (A). Στο κατέβασμα προσέξτε το στήθος σας να αγγίζει σχεδόν το πάτωμα. Κρατήστε τα μπράτσα σας σε μια γωνία 45 μοιρών με τον κορμό σας (B). Κάντε μια μικρή παύση και στη συνέχεια σπρώξτε πίσω στην αρχική θέση. Κάντε περίπου 10 κάμψεις με διάλειμμα περίπου 90 δευτερολέπτων.

Πιέσεις στήθους στον επικλινή πάγκο

Καθίστε σε ένα ρυθμιζόμενο πάγκο με χαμηλή κλίση (περίπου 15 έως 30 μοίρες) και τοποθετήστε τα πόδια σας έτσι ώστε να ακουμπούν στο πάτωμα. Πιάστε δύο αλτήρες και κρατήστε τους πάνω ψηλά με τα χέρια τεντωμένα (Α). Κατεβάστε αργά τα βάρη προς τα κάτω, στα πλευρά του στήθους σας (B). Κάντε μια μικρή παύση και στη συνέχεια ανασηκώστε και πάλι τους αλτήρες. Κάντε 10 επαναλήψεις χωρίς διάλειμμα.

Flyes

Ξαπλώστε ανάσκελα σε έναν επίπεδο πάγκο με τα πόδια σας να ακουμπούν στο πάτωμα. Κρατήστε ένα ζευγάρι αλτήρων πάνω από τους ώμους με τους αγκώνες ελαφρώς λυγισμένους (A). Κρατώντας την ελαφρά κάμψη στους αγκώνες σας, “ανοίξτε” τα χέρια από τους ώμους, φέρνοντας τους δύο αλτήρες κοντά στο ύψος του στήθους (B). Επαναφέρετε ξανά στο ύψος των ώμων και εκτελέστε 10 επαναλήψεις με ένα διάλειμμα περίπου 90 δευτερολέπτων.

Exit mobile version