Ποιες συνήθειες της καθημερινότητας μετράνε ως σωματική άσκηση;

Εύκολα και ανέξοδα μπορείτε να γυμναστείτε και μάλιστα χωρίς καν να το καταλάβετε! Δείτε παρακάτω ποιες συνήθειες της καθημερινότητάς σας αποτελούν σωματική άσκηση.

Μεταφέρετε το μωρό σας; Δεν είναι άσκηση

Μπορεί το να κρατάτε για πολύ ώρα το μωρό στην αγκαλιά σας να σας φαίνεται επώδυνο και να κουράζονται τα χέρια σας αλλά η μεταφορά ενός μωρού ή ενός μικρού παιδιού δεν αξιολογείται ως σωματική άσκηση. Αυτό επειδή δεν ασκείται το καρδιαγγειακό σας σύστημα. Οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι όταν οι γυναίκες μεταφέρουν πράγματα επιβραδύνεται ο μεταβολισμός και εμποδίζεται το κάψιμο του λίπους.

Ανεβοκατέβασμα στις σκάλες: Είναι άσκηση

Το ανεβοκατέβασμα στις σκάλες καίει περισσότερες θερμίδες από ό, τι ο περίπατος – μέχρι και 100 θερμίδες σε 15 λεπτά. Οπότε αν ανεβοκατεβαίνετε σκάλες περίπου 10 φορές την ημέρα, είναι μια αρκετά καλή καθημερινή άσκηση.

Ψώνια στο Mall: Είναι άσκηση

Και μάλιστα από τις καλύτερες και πιο ευχάριστες! Το περπάτημα, ακόμα και όταν διακόπτεται από την περιήγηση, είναι μια καταπληκτική καθημερινή άσκηση. Καίτε περίπου 100 θερμίδες ανά μισή ώρα. 

Προβάρισμα ρούχων

Σε ποια γυναίκα δεν αρέσει αυτό; Υπάρχει λοιπόν εξήγηση γιατί κάθε φορά που μπαίνετε στο δοκιμαστήριο και ψάχνετε για το τέλειο φόρεμα, ιδρώνετε! Το προβάρισμα ρούχων για περίπου μισή ώρα «καίει» περίπου 100 θερμίδες. 

Σεξ: Δεν είναι άσκηση

Εκτός κι αν δοκιμάζετε όλες τις στάσεις του Κάμα Σούτρα και αυξάνεται ο καρδιακός σας ρυθμός και καίγονται περίπου 50 θερμίδες ανά μισή ώρα. Το σεξ βέβαια έχει άλλα οφέλη…

Δουλειές του σπιτιού: Είναι άσκηση

Οι μικροδουλειές του σπιτιού όπως το ξεσκόνισμα και η αλλαγή των σεντονιών για μισή ώρα περίπουι βοηθάει στο κάψιμο 90 θερμίδων. Πιο έντονες εργασίες όπως το σφουγγάρισμα ή το πλύσιμο των παραθύρων, καίει μέχρι και 160 θερμίδες σε 30 λεπτά.

Exit mobile version