Δείτε γιατί το ταχίνι κάνει καλό στην υγεία σας

Όλο και περισσότεροι εντάσσουν στην καθημερινή τους διατροφή το ταχίνι, την υπερτροφή με τα πολλά οφέλη. Το ταχίνι είναι 100% αλεσμένο σουσάμι και παράγεται χωρίς χημική επεξεργασία ή άλλα πρόσθετα.

Το φυτικό αυτό τρόφιμο κάνει καλό στη υγεία και αν δεν το έχετε εντάξει ακόμη στη διατροφή σας, δείτε παρακάτω κάποια από τα οφέλη του.

Ενισχύει την υγεία της καρδιάς

Η σησαμίνη σχετίζεται άμεσα με τον μεταβολισμό του λίπους στον ανθρώπινο οργανισμό. Διατροφικά, η σησαμίνη και η επισησαμίνη συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής συγκεκριμένων ενζύμων που με την σειρά τους, ενεργοποιούν την ηπατική δραστηριότητα στην οξείδωση των λιπαρών οξέων.

Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση

Η υψηλή περιεκτικότητα του σουσαμιού σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, σε σησαμίνη και βιταμίνη Ε, υπό προϋποθέσεις μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Βοηθά στη βελτίωση της διάθεσης

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Medicinal Food, η συστηματική χορήγηση συστατικών του σουσαμιού, όπως η σησαμόλη, είχε δράση ανάλογη με αυτή των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. Επιπλέον, το ταχίνι μπορεί να συμβάλει στην παραγωγή σεροτονίνης που οδηγεί στην ευκολότερη χαλάρωση αλλά και στην επίτευξη βαθύτερου ύπνου.

Ασπίδα ενάντια στον καρκίνο

Οι λιγνάνες, η σησαμίνη και το σησαμελαίου στο ταχίνι προσκολλώνται στους υποδοχείς των οιστρογόνων και προστατεύουν τον οργανισμό από καρκίνους που σχετίζονται με τις ορμόνες.

Μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης

Η υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο είναι ευεργετική για τη διατήρηση υγιών οστών. Η επαρκής πρόσληψη μαγνησίου συνδέεται με μια μεγαλύτερη πυκνότητα των οστών και με τη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης.

Exit mobile version