bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Πώς να αξιοποιήσετε το φαγητό που περίσσεψε από το Πάσχα

Το Πάσχα είναι μια από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές γιορτές στη χώρα μας που τιμάται ιδιαιτέρως σε κάθε σπίτι.Το γιορτινό τραπέζι περιλαμβάνει αρνί, ψητό κρέας, τσουρέκι, αυγά και πολλές ακόμη αλμυρές και γλυκές λιχουδιές.

Ωστόσο, τις περισσότερες φορές «μπουχτίζουμε» από το πολύ φαγητό, με αποτέλεσμα να μένουν περισσεύματα. Πώς μπορούμε όμως να τα αξιοποιήσουμε;

Μα, φτιάχνοντας εύκολες και νόστιμες συνταγές για όλους, τόσο αλμυρές, όσο και γλυκές.

Παγωτό – Μπισκότο

Υλικά:

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 200 γρ. από τα πασχαλινά μπισκότα που περίσεψαν

Εκτέλεση: Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. Προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μίγμα σε μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στην κατάψυξη 4 ώρες. Το βγάζετε και το ξαναχτυπάτε άλλη μια φορά. Το μεταφέρετε και πάλι στο δοχείο φύλαξης, ρίχνοντάς το σε 3 δόσεις, ώστε να πασπαλίσετε ενδιάμεσα με το χοντροκομμένο μπισκότο. Ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 4 ώρες.

Αυγά σαλάτα

Υλικά:

  •  6 αυγά
  • 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Dijon μουστάρδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1/2 λεμόνι χυμό
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση: Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε μαζί τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα Dijon, την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και τα πράσινα κρεμμύδια. Κόψτε τα αυγά σε μεγάλα κομμάτια και ανακατέψτε απαλά με το υπόλοιπο μείγμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.

Πίτα με αρνί ή Σάντουιτς

Με το αρνάκι που περισσεύει, μία καλή ιδέα είναι να φτιάξετε πίτα.

Με ένα φύλλο της αρεσκείας σας, το ανοίγετε σε ένα ταψάκι και γεμίζετε με ψιλοκομμένο αρνί/κατσίκι, τυριά, λαχανικά (π.χ. αρακάς, καλαμπόκι, κολοκυθάκι κ.α.), μυρωδικά .

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά αν πρόκειται για πίτα και για 20-25 λεπτά αν πρόκειται για πιτάκια.

Εναλλακτικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως είναι κρύο, σαν γέμιση σε τοστ και σάντουιτς.

Facebook Share  X Share  Στείλε με email  Print