bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Κέικ κολοκύθας: Ένα πεντανόστιμο σνακ για πρωινό, κολατσιό στο σχολείο και για τον καφέ σας

Η κολοκύθα έχει συνδεθεί άρρηκτα με το φθινόπωρο, αφού το ζωηρό της χρώμα θυμίζει εκείνο των φύλλων που πέφτουν σιγά σιγά από τα δέντρα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε γλυκές, όσο και σε αλμυρές συνταγές και μάλιστα αν συνδυαστεί και με την «μόδα» του Halloween μπορεί να φέρει τα πιτσιρίκια στην κουζίνα, όχι μόνο για να αναλάβουν δράση, αλλά και για μία συνταγή που θα τα ξετρελάνει.

Εμείς βρήκαμε μία γλυκιά συνταγή, ένα υπέροχο κέικ που είναι ό,τι πρέπει για πρωινό, κολτσιό στο σχολείο, για απογευματινά… «μαμά, θέλω γλυκό», αλλά και για τον καφέ σας!

Υλικά

  • 200 γρ. αγελαδινό βούτυρο και λίγο για να αλείψουμε τη φόρμα
  • 80 ml χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλ. μέλι
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. πουρές ψημένης κολοκύθας
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και λίγο για τη φόρμα
  • 200 γρ αλεύρι ολικής
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1 φλ. χοντροκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπολ και με το σύρμα ανακατετε με το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά, την κολοκύθα και τη βανίλια.

Σ’ένα άλλο ανακατεύετε τα στερεά και στη συνέχεια τα ανακατεύετε με τα υγρά πολύ καλά με μία σπάτουλα. Τέλος προσθέτετε τα καρύδια. Μόλις ενωθούν καλά τα υλικά, βάζουμε τη ζύμη σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα.

Ψήνετε για περίπου 60’ μέχρι το κέικ μας να περάσει το τεστ με το μαχαίρι.

Για να το κάνετε πιο παιχνιδιάρικο στα καταστήματα κυκλοφορούν διάφορα στολίδια για το Halloween που θα ξετρελάνουν τα παιδιά.

Facebook Share  X Share  Στείλε με email  Print