Τρεις τροφές που ανοίγουν την όρεξη

Η κατανάλωση κάποιων συγκεκριμένων τροφών δημιουργεί κορεσμό και μειώνει το αίσθημα της πείνας. Υπάρχουν όμως και κάποιες τροφές που φέρνουν ακριβώς το αντίθεο αποτέλεσμα και… ανοίγουν την όρεξη.

Πιο συγκεκριμένα, οι τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες προκαλούν αίσθημα κορεσμού ενώ από την άλλη τροφές που δεν περιέχουν αυτά τα στοιχεία είναι πιθανό να προκαλέσουν πιο γρήγορα πείνα.

Δείτε τρεις τροφές που… ανοίγουν την όρεξη.

1. Ασπράδια αυγού

Παρά το γεγονός ότι αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, είναι πολύ φτωχά σε θερμίδες και δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά. Μετά την κατανάλωσή τους αυξάνεται το αίσθημα της πείνας.

2. Πολύσπορο ψωμί

Το συγκεκριμένο ψωμί είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και πιο επεξεργασμένο σε σχέση με άλλα ψωμιά ολικής άλεσης. Είναι επίσης φτωχό σε λιπαρά και πρωτεΐνες και αν δεν συνδυαστεί με κάτι άλλο δεν μας χορταίνει.

3. Γαλακτοκομικά χωρίς λιπαρά

Eίναι προϊόντα που έχουν λιγότερες θερμίδες, είναι όμως και λιγότερο χορταστικά. Επειδή δεν έχουν λιπαρά, τα οποία επιβραδύνουν τη διάσπαση του σακχάρου που υπάρχει φυσικά στο γάλα, ο οργανισμός τα «καίει» πιο γρήγορα και πεινάμε σχεδόν αμέσως.

Exit mobile version