bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Κέικ μανιταριών: Το σνακ για όλες τις ώρες που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Αν αναζητάτε ένα αλμυρό σνακ που συνδυάζει γεύση, θρεπτική αξία και ευκολία στην προετοιμασία, το κέικ μανιταριών είναι η τέλεια λύση! Ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας, από το ταπεράκι του σχολείου και το κολατσιό στο γραφείο, μέχρι το κυριακάτικο brunch ή ένα ελαφρύ βραδινό.

Η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου προτείνει μία εξαιρετική συνταγή και πολύ υγιεινή για όλη την οικογένεια.

Τι θα χρειαστείτε

  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 300 γρ μανιτάρια
  • 250 γρ σπανάκι
  • 2 αυγά
  • 120 γρ κεφιρ
  • 60 γρ γιαούρτι (Αν δεν έχουμε κεφίρ μπορούμε να βάλουμε 180 γραμ. γιαούρτι)
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 170 γρ αλεύρι ολικής Ζέας
  • 2 κγ μπέικιν
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 150 γρ φέτα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτια. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε λίγο να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το σπανάκι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί ελαφρώς περίπου 1 λεπτό.

Μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να κρυώσει λίγο και το στεγνώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. (Εναλλακτικά το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και πιέζομαι να φύγουν τα υγρά)

Χτυπάμε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το κεφιρ και το γιαούρτι μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τη φέτα, το σπανάκι με τα μανιτάρια και τον άνηθο κι ανακατεύουμε απαλά. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.

Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε για να κρυώσει εντελώς.

 

* Η φωτογραφία δημιουργήθηκε με ΑΙ

Facebook Share  X Share  Στείλε με email  Print