Όλα τα παιδιά λατρεύουν τα γλυκά, ωστόσο οι γονείς θέλουν να είναι προσεκτικοί με τη διατροφή τους.
Τα γλυκά χωρίς ζάχαρη αποτελούν μια ιδανική και πιο υγιεινή εναλλακτική σε σχέση με τα γλυκά που περιέχουν επεξεργασμένα συστατικά, τα οποία μπορεί να βλάψουν την υγεία των παιδιών.
Το καλύτερο; Μπορείς πολύ εύκολα να ετοιμάσεις στο σπίτι υγιεινές παραλλαγές των αγαπημένων τους γλυκών, με απλά υλικά που θα τα ξετρελάνουν!
Εμείς βρήκαμε μία πολύ ωραία συνταγή για ταρτάκια χωρίς ζάχαρη, στα οποία δεν θα αντισταθεί κανένα παιδί.
Τι θα χρειαστείτε
Για τη βάση:
- 160 γρ νιφάδες βρώμης
- 100 γρ ταχίνι
- 50 γρ μέλι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 40 γρ χυμός πορτοκαλιού
Για τη γέμιση:
- 160 γρ τυρί κρέμα
- 80 γρ γιαούρτι
- 50 γρ μέλι
- 25 γρ χυμός πορτοκαλιού
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Φρέσκα φρούτα εποχής για topping
Εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 °C.
Ανακάτεψε σε ένα μπολ τις νιφάδες βρώμης, το ταχίνι, το μέλι, την κανέλα και το χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να δημιουργηθεί ένα εύπλαστο μείγμα.
Μοίρασε το μείγμα σε φορμάκια για μάφινς και πίεσέ το καλά, ώστε να δημιουργηθεί η βάση για τα ταρτάκια.
Ψήσε για 10-12 λεπτά και άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς.
Ανακάτεψε σε ένα άλλο μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση.
Ξεφόρμαρε τις βάσεις και γέμισέ τες με την κρέμα.
Βάλε τα φρούτα από πάνω κομμένα σε κομματάκια και άφησέ τα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.